3 avantaje pentru care sa alegi coltare extensibile

Coltare extensibile | Dumonde.ro

Alin Moldovan |

Canapelele si coltarele sunt punctele centrale din living. Atrag imediat toate privirile si pun in lumina intreaga amenajare atat timp cat sunt alese corect. Absolut toate detaliile unei astfel de piese de mobilier sunt relevante pentru a fi in armonie cu decorul. Avantajele pentru care oamenii opteaza pentru coltare extensibile sunt numeroase, insa vom prezenta doar 3 dintre acestea:

  1. Aspectul. Coltarele sunt articole deosebit de placute ca si aspect. Tapiteria si nuantele vor fi alese de dumneavoastra in functie de preferinte. In prezent, din punct de vedere estetic, oamenii se orienteaza foarte des catre coltarele extensibile voluminoase, de mari dimensiuni, tapitate in culori vii. Verdele smarlad, turqoise sau roz pudra sunt cateva dintre exemplele de nuante extrem de cautate.
  2. Functionalitatea. Un coltar extensibil nu este doar un coltar pe care va relaxati cu familia si prietenii, ci poate deveni oricand si un spatiu suplimentar de dormit. Pentru momentele in care aveti oaspeti, iar dormitoarele nu sunt suficiente, un astfel de coltar este solutia salvatoare. Extensia coltarului se realizeaza din cateva miscari, fiind simpla si usor de executat.
  3. Confort. Coltarul are in componenta lui si acea parte denumita „sezlong”. Acel loc este spatiul ideal pe care va puteti relaxa si intinde fara a extinde coltarul. Astfel, pe un coltar puteti sta confortabil fara a depune niciun minim de efort.

Coltare extensibile pentru spatii mari

Living-urile mari impun necesitatea achizitionarii de coltare de mari dimensiuni. Acest tip de coltare se fac foarte placute prin aspectul lor impunator si voluminos. De regula, pentru tapiteria cea mai potrivita pentru coltare extensibile de mari dimensiuni este stofa de tip catifea.

Microfibra din componenta stofei de tip catifea este apreciata pentru aspectul sau elegant si se incadreaza intr-un living modern. Elementele ce apartin stilului modern, in combinatie cu catifeaua dau un efect pretios spatiului. Acest tip de tapiterie este usor de intretinut si este si rezistenta in timp.

Pentru a nu crea impresia de „gol”, living-urile mari necesita o mai mare atentie in amenajare. Piesele de mobilier trebuie alese astfel incat sa completeze spatiile disponibile, dar sa le ofere si o functionalitate. In cazul coltarelor, functia de extensie si lada de depozitare sunt doi dintre cele mai cautate criterii in functie de care oamenii fac achizitia. Lada de depozitare ofera un spatiu suplimentar pentru a stoca diverse lucruri care nu sunt utilizate intr-o foarte mare frecventa.

Copiii mici, animalele de companie, oaspetii frecventi si stilul tau general de viata sunt toti factori extrem de importanti de care trebuie sa tii cont inainte de a-ti cumpara mobila. Mobilierul cu margini ascutite nu este o idee buna pentru copiii in jur, iar tapiteria si finisajul scaunelor ar trebui sa reziste la accidente repetate de varsare sau gheare. In plus, o canapea de dimensiuni reduce in sufragerie nu le va oferi oaspetilor tai suficient spatiu daca te obisnuiti sa organizati petrecer frecvente in aceasta incapere. Fii sincer cu privire la stilul tau de viata si alege mobilier functional pe care te poti baza.